Фермерський магазин

Пн-Нд: 09:00-19:00

Фермерський магазин

0 Обрані
0 грн Кошик

ВАШІ ПОСІВИ НЕ ВИМЕРЗНУТЬ, 2 «ЛАЙФХАКИ» ДЛЯ ПЕРЕЗИМІВЛІ ОЗИМИХ культур, ВІД МАГАЗИНУ ПАЙ.

ВАШІ ПОСІВИ НЕ ВИМЕРЗНУТЬ, 2 «ЛАЙФХАКИ» ДЛЯ ПЕРЕЗИМІВЛІ ОЗИМИХ культур, ВІД МАГАЗИНУ ПАЙ.

Друзі, всім привіт. З Вами фермерський магазин «Пай». Сьогодні поговоримо про те, як захистити Ваші озимі культури від вимерзання.

На теренах інтернету дуже багато інформації про причини вимерзання, про класифікації вимерзання, про наслідки. Вся інформація про те, що робити перед посівом.  Але що робити зараз,  коли вже посіяно, вже сформований корінь, вже вилізло шило, або навіть сформовані пагони.

Тримайте два перевірені «лайфхаки» для кращої перезимівлі ваших озимих культур.

Перший лайфхак – дайте по 2-2,5кг сульфату магнію на гектар. Навіщо воно треба? Магній – це основна молекула хлорофілу, а хлорофіл це фотосинтез. Фотосинтез – це, в тому числі, синтез вуглеводів. Вуглеводи – це цукри. Цурки згущають клітинний сік, він стає як «гель», а «гель» не так сильно замерзає, і не розірве клітину вашої рослинки. Також, для процесу загущення  клітинного соку треба білок. От як раз сірка, як другий елемент сульфату магнію, бере участь у синтезі амінокислот, які потім переходять в білок, і допомагає їй в цьому МОЛІБДЕН. Молібден, як складова нітратредуктази, також відповідає за перехід від азоту до білку.

Другий лайфхак – додайте до сульфату магнію по 200гр комплексу мікроелементів. По перше – це молібден, за який ми вже говорили. По-друге – Бор, мідь та марганець – це складові ферментів, які відповідають за вуглеводний обмін. Тобто, за рахунок цим мікроелементів буде ще більше вуглеводів, тобто ще більше цукрів, які роблять з клітинного соку «гель».

Так скільки це все діло буде коштувати, спитаєте Ви?

Сульфат магнію – 875грн/25кг. На гектар виходе – 87грн.

Комплекс мікроелементів – 255грн/л. При нормі 0.2л, на гектар виходе – 51грн.

51+87 = 138грн/га. Нехай ще солярка – 220грн/га.

220грн/га – мішок зерна. Але повірте, це буде дуже ефективно витрачений мішок зерна.

 

Ось такий лайфхак, користуйтесь на здоров’я, і звичайно, придбати препарати Ви зможете в нашому чудовому магазині «ПАЙ». Вам бажаємо мирного неба, гарних врожаїв і до побачення.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я та прізвище*
Email
Коментар*