Фермерський магазин

Пн-Нд: 09:00-19:00

Фермерський магазин

0 Обрані
0 грн Кошик

Чи потрібен стимулятор росту при протруюванні посівного матеріалу озимих зернових?

Чи потрібен стимулятор росту при протруюванні посівного матеріалу озимих зернових?

Протруювання посівного матеріалу озимих стало правилом хорошого тону осінньої посівної. Окрім захисту, також рекомендується використання стимуляторів росту. Препарати-стимулятори, при грамотному застосуванні, дозволяють підвищити продуктивність культури та якість отриманої продукції.
 
Проростання зерна – один із найскладніших вегетаційних процесів. Молоденький паросток використовує усі сили на те, щоб прорости, долає дію багатьох негативних факторів, і тільки потім переходить на власне живлення з коріння. Так чому б йому не допомогти з цим, використавши стимулятори?
 
Стимулятори росту — комплекс біологічно активних речовин, мікро та макро елементів, фітогормонів, які стимулюють процеси росту. На ринку агропрепаратів чимало варіантів на основі хелатних форм мікроелементів, гуматів, витяжки із водоростей або композицій мікробіоти. В залежності від складу, такі продукти комплексно діють як на саму культуру, так і на ґрунт, в якому вона зростає.

А чи можна обійтися без стимуляторів росту, при посіві озимих зернових? Якщо ви хочете більше 5тонн врожаю, то краще подружитися із цими препаратами. Адже при невисокій вартості, 600-900грн/т, вони приносять чимало плюсів, що в грошовому еквіваленті, в 2-3 рази перевищує ціну препарату.

Саме використання стимуляторів росту, при протруюванні посівмату, особливо при пізніх строках посіву, дозволяє:
⁃ прискорити дружню появу сходів. Застосування стимулятора росту, разом із протруйником, дозволяє отримати однорідність посіву;
⁃ виростити достатню вегетативну масу до настання періоду зимівлі;
⁃ накопичити достатню кількість цукрів, що в свою чергу покращить морозостійкість;
⁃ сформувати більш розгалужену кореневу систему. Чим більш розгалужена коренева, тим більша площа живлення для рослини;
⁃ підвищити якість та кількість врожаю. Правильне внесення стимуляторів росту стимулює кущення рослини. А чим більше стебел, тим більше колосків і зерна на них;
⁃ підвищує стресостійкість культури до антропогенних, біологічних, кліматичних факторів.

Ми радимо, разом із протруйниками, використовувати стимулятори росту та мікродобрива. Закладіть основу майбутнього урожаю разом із стимуляторами!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я та прізвище*
Email
Коментар*